Welkom bij Maskerman.nl. Op deze website vind je verhalen uit de wereld van Beertycoon, een wereld gevuld met superhelden, superschurken, bier en sterke drank. Beertycoon brengt u verhalen over Maskerman, the Whizz, Nachtuilman, Kapitein Flapoog en nog vele andere wondere figuren.


De wereld van Beertycoon is een moderne wereld, zoals de onze, maar niet alles is hetzelfde. De wereld wordt geheerst door machtige bier-corporaties, die niet echt het beste met de mensen voor hebben. Gelukkig is niet iedereen op Beertycoon een laveloze alcoholist. Nee, de meeste mensen zijn prima functionerende burgers, net als op onze aarde. Geschiedenis is op deze wereld gewoon anders gelopen.

Geschiedenis van Beertycoon


Het begon in vroege tijden, toen de wereld vredig was en bewaakt werd door de vriendelijke godin Deleria. Nadat de godin op een dag spoorloos verdween, zagen haar trouwste volgelingen al snel hun kans schoon om de macht te grijpen. Helaas, zoals dat gewoonlijk overal gaat, waren de machtigsten het niet eens met elkaars overtuigingen en werd de wereld van Beertycoon in een eeuwenlange oorlog onder gedompeld.


Tegenwoordig zijn de oorlogen, grotendeels, voorbij en verkeert de planeet in een staat van herstelling. De superhelden droegen hun steentje bij aan het beëindigen van de ergste conflicten, maar hun werk zit er nog lang niet op. Vluchtelingen proberen nog dagelijks de overgebleven onrustgebieden te ontsnappen, de superhelden hebben hun handen vol om deze ongelukkigen te redden van alle gevaren waarin ze zichzelf storten. Het hulp verlenen aan de vluchtelingen ontneemt de helden de tijd om zich te concentreren op het bewaren van de vrede.

Daarnaast moeten superhelden ook nog doen wat superhelden horen te doen; avonturen beleven. Deze avonturen zult u hier lezen, op de website van Maskerman.

Skip to toolbar